Categorii
Incaltamintea din piele naturala Incaltamintea potrivita pentru tine

Pielea suede: caracteristicile materialului preferat al designerilor

Cand alegi pantofii potriviti tinutei tale, materialul din care sunt fabricati reprezinta un element cheie. Pielea suede a castigat multa popularitate in secolul trecut, prin asocierea cu luxul si produsele scumpe. Isi datoreaza succesul texturii si compozitiei, fiind usor diferentiata de restul tipurilor de piele. Faptul ca este mai dificila de ingrijit, o face sa fie preferata de persoanele care se mandresc cu piesele pe care le au in garderoba.

Cuprins

1.Totul despre pielea suede – ce inseamna?

1.1 Cum se obtine materialul suede?

2.Care sunt avantajele si dezavantajele materialului suede?

2.1 Avantajele materialului suede

2.2 Dezavantajele materialului suede

3.Cum trebuie sa ingrijesti pielea suede?

3.1 Pielea suede a intrat in contact cu apa

3.2 Pielea suede a intrat in contact cu murdaria si praful

3.3 Depozitarea pantofilor din material suede

1. Totul despre pielea suede – ce inseamna?

Supletea si flexibilitatea au transformat pielea suede in materialul preferat al multor designeri. Este un material consacrat de zeci de ani, avand o reputatie demna de admirat. Cu ingrijirea corespunzatoare, materialul poate fi pastrat in conditii excelente multi ani si va insufleti chiar si cele mai plictisitoare outfit-uri.

1.1. Cum se obtine materialul suede?

Materialul suede poate fi obtinut din pielea mai multor animale. Sunt preferate cele tinere pentru a obtine un material moale, cu o textura mai fina.

  • Pielea de oaie – cea mai moale si cu cea mai delicata textura
  • Pielea de vaca – cea mai aspra si cu o textura mai durabila
  • Pielea de porc – cea mai rezistenta si cu cea mai ferma textura
Pe Lavis.ro poti gasi incaltaminte din piele suede de dama ce poate fi asortata stilului tau business casual
Pielea suede este versatila si poate fi asortata multor tinute

2. Care sunt avantajele si dezavantajele materialului suede?

Acum ca stii ce este pielea suede, trebuie sa afli care sunt avantajele si dezavantajele. Este necesar sa cunosti aceste aspecte pentru a putea alege cel mai potrivit material pentru, spre exemplu, perechea ta de pantofi casual sau oxford.

2.1. Avantajele materialului suede

Printre avantajele acestui tip de piele se numara:

  • aspectul moale
  • textura atractiva
  • flexibilitatea si respirabilitatea
  • transferul de caldura (necesar in lunile reci)
  • confortul
  • eleganta

Aspectul pielii suede este de-a dreptul impresionant si are puterea de a schimba orice tinuta (atat timp cat piesele sunt alese corespunzator). Ofera ghetelor de dama si mocasinilor de barbati o structura atragatoare si eleganta.

2.2. Dezavantajele materialului suede

Printre dezavantajele pielii suede aminitim:

  • materialul subtire – considerat de unii un avantaj, pentru altii este un dezavantaj
  • se poate deteriora mai usor decat celelalte tipuri de piele – murdaria si praful se „agata” de textura pielii si ingreuneaza intretinerea

Datorita faptului ca acest tip de piele nu are in compozitia sa stratul exterior dur al pielii obisnuite, este mai moale. Din cauza suprafetei texturate, se poate murdari cu usurinta si absoarbe cu rapiditate apa sau alte lichide cu care intra in contact.

3. Cum trebuie sa ingrijesti pielea suede?

De cele mai multe ori, iti poti ingriji pantofii acasa. Insa, poti apela oricand la un service profesionist de curatare. Te vei asigura astfel ca incaltarile tale vor fi in cea mai buna stare pentru mult timp.

Daca vrei sa incerci orice fel de produs de intretinere, testeaza-l pe o portiune mica a materialului pentru a vedea cum reactioneaza.

3.1. Pielea suede a intrat in contact cu apa

Daca perechea de pantofi a intrat in contact cu apa, asigura-te ca are parte de cel putin 24 de ore sa se usuce. Nu o plasa niciodata langa un calorifer sau o alta sursa de caldura, acest lucru poate deteriora si intari materialul.

Foloseste un burete sau o carpa uscata pentru a absorbi excesul de umiditate. Pune in pantofi hartie simpla, alba (nu ziare), pentru ca aceasta va continua procesul de absorbtie si va ajuta pantoful sa isi mentina forma.

Pe Lavis.ro poti gasi incaltaminte din piele suede de dama ce poate fi asortata stilului tau business casual
Pielea suede se ingrijeste usor cu o perie moale

3.2. Pielea suede a intrat in contact cu murdaria si praful

Daca pantofii au intrat in contact cu murdarie sau praf, poti sa ii periezi cu miscari rapide si usoare. Nu apasa niciodata prea tare si aseaza intotdeauna un prosop sau un alt material moale sub pantof in timp ce il periezi. Toate miscarile trebuie sa urmeze o singura directie, pentru ca textura si culoarea sa ramana uniforme.

3.3. Depozitarea pantofilor din material suede

In perioada in care nu iti vei purta pantofii, pastreaza-i intr-un loc:

  • uscat
  • fara praf
  • unde circula aerul
  • feriti de razele directe ale soarelui

Daca ii depozitezi intr-un loc inchis, sigilat, nivelul de umiditate poate creste si va deteriora materialul. Intr-un loc unde umiditatea e prea scazuta, pielea suede se poate deshidrata, ceea ce va duce la crapaturi.

Acum ca ai descoperit ce este materialul suede, cu siguranta vei fi de acord ca este un material de-a dreptul capricios! Insa, daca ai rabdarea necesara sa il ingrijesti, outfit-urile tale vor deveni mult mai stilate si vei atrage privirile tuturor.

In plus, datorita faptului ca este un material care poate da batai de cap, multe persoane decid sa nu isi cumpere pantofi sau accesorii din acest material. Daca originalitatea in vestimentatie este unul dintre scopurile tale, cu o pereche de pantofi din piele suede nu vei da gres!

Sursa foto: shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *